Czerwiec 03 2020 05:16:51
Jadłospis

Jadłospis od dnia23.04 do dnia 27.04. 2018r.

Poniedziałek

Śniadanie  – pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka, szczypiorek, kakao, herbata z cytrynką.

Obiad – Zupa brokułowa , gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony , kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – babka łaciata  , herbata z cytryną, owoc.

Wtorek

Śniadanie  – pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata zielona, szczypiorek, kawa z mlekiem, herbata z cytrynką.

Obiad – Zupa z fasolki szparagowej zabielana, zrazy duszone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – Kasza manna z musem owocowym, herbatniki.

Środa

Śniadanie  – pieczywo wieloziarniste, serek topiony ze słonecznikiem, szczypiorek, płatki śniadaniowe z mlekiem, herbata z cytrynką.

Obiad - Zupa kalafiorowa zabielana, pyzy z mięsem, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – Bagietka z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytrynką.

Czwartek

Śniadanie  – pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski maślane, ketchup, kakao, herbata z cytrynką.

Obiad – Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i fasolą, pierogi ruskie z boczkiem i cebulką, marchewka, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – Budyń, biszkopty, owoc.

Piątek

Śniadanie  – pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa z mlekiem, herbata z cytrynką.

Obiad – Zupa z lanym ciastem, kotlet z ryby, ziemniaki, mizeria , kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – Kisiel, chrupki kukurydziane, owoc.